WORKSHOP TECHNIKA FOTOGRAMU


WORKSHOP - TECHNIKA FOTOGRAMU
S FOTOGRAFKOU LENKOU TRČKOVOU
 ve čtvrtek 12.10.2023 v 17:00


 

Vážení přátelé, 

srdečně si vás dovolujeme pozvat na workshop Technika fotogramu, který se uskuteční již ve čtvrtek 12.10.2023 v 17:00 na zlínském zámku.

Fotogram je historická fotografická technika, která vytváří obrazy bez využití fotoaparátu. Vzniká tak stínový obraz vytvořený v temném prostředí kompozicí různě průsvitných předmětů, kdy po osvícení, vyvolání a ustálení světlocitlivého materiálu vzniká negativní nebo pozitivní obraz.

Tuto nevšední techniku si můžete vyzkoušet na workshopu v Galerii Václava Chada. Každý účastník si vytvoří dvě díla – fotografie formátu 30,5 × 40,6 cm.

Kapacita workshopu je 10 osob, nutná je proto registrace předem na e-mailu galerie@zlinskyzamek.cz. Vstupné je ve výši 150 Kč.

Součástí programu je také komentovaná prohlídka výstavy fotografií Lenky Trčkové „Latence“, která zrcadlí její současnou tvorbu a nabízí možnost zkoumat jak stálá, dokončená díla, tak i ta proměňující se v čase. Výstava přestavuje fotografie, které vznikají experimentováním s historickými fotografickými technikami, navíc zahrnuje i videozáznam z procesu tvorby.


Na setkání s vámi se těší,

Miroslava Ptáčková
za Galerii Václava Chada